Nieuws van Bonaire

Politieagent schiet agressieve hond neer

Politieagent schiet agressieve hond neer

KRALENDIJK – In de ochtenduren van woensdag 13 oktober heeft een politieagent schoten gelost op een hond. De agent was genoodzaakt zijn wapen te trekken toen de hond hem op straat aanviel.

Rocargo

’s Ochtends maakte de agent zijn ronde langs de Kaya Hulanda. Vanaf het erf van een woning kwam de hond dreigend op de diender af. De hond had nog een lange ketting om zijn nek en was losgebroken. De agent probeerde nog weg van de woning te lopen, maar de hond rende hem achterna. Vervolgens lukte het niet om de agressieve hond af te schrikken waardoor de agent zijn wapen gebruikte om te te voorkomen dat hij gebeten werd.

De politie geeft aan dat loslopende en agressieve honden een groot probleem zijn op Bonaire. Wekelijks komen er meerdere meldingen binnen met uiteenlopende gevallen. Het gaat hier bijvoorbeeld om honden die geiten en kippen doodbijten, met financiële gevolgen voor de veehouders. Daarnaast vallen loslopende honden fietsen en scooterrijders aan waardoor er levensgevaarlijke situaties in het verkeer ontstaan.

De laatste tijd neemt het aantal incidenten waarbij mensen worden gebeten en langs de dokter of het ziekenhuis moeten toe. Het KPCN wil hondeneigenaars daarom om het hart drukken om de honden op het erf te houden en een goede omheining neer te zetten om hachelijke toestanden te voorkomen. KPCN wijst er tenslotte op dat eigenaren verantwoordelijk zijn voor het gedrag van hun huisdier.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo