Nieuws van Bonaire

St. Eustatius digitaliseert bestanden Burgerlijke Stand

Documenten burgerlijke stand arriveren op St. Eustatius - Foto OLSE
Documenten burgerlijke stand arriveren op St. Eustatius – Foto OLSE

ORANJESTAD- Op St. Eustatius zijn bestanden van de burgerlijke stand, die in Nederland zijn gedigitaliseerd, weer op het eiland aangekomen. Het gaat hierbij om geboorte-, overlijdens- en huwelijksakten die in 2019 naar Nederland werden overgebracht om te worden hersteld en gedigitaliseerd.

De documenten kwamen afgelopen vrijdag aan op St. Maarten, waarna zij per boot weer naar St. Eustatius werden vervoerd. De Rijksdienst Identiteitsgegevens van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft het proces geleid. Omdat de originele documenten kwetsbaar zijn, worden ze in een veilige omgeving bewaard.

Nu het digitaliseringstraject is afgerond, kunnen akten digitaal worden ingezien door het Census-kantoor.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo