Nieuws van Bonaire

Ongevaccineerden verantwoordelijk voor 91,5% Covidbesmettingen Bonaire

Ongevaccineerden verantwoordelijk voor 91,5% Covidbesmettingen Bonaire


KRALENDIJK- Slechts 8,5% van de nieuwe besmettingen met het Covid-19 virus op Bonaire komt voor rekening van volledig gevaccineerde personen. Dat blijkt uit officiële cijfers van de Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), gepubliceerd op 7 oktober 2021.

“Van 86% van de gemelde infecties sinds maart 2021 is de vaccinatiestatus bekend: 91,5% betreft niet gevaccineerden, 1,8% deels gevaccineerden en 6,7% volledig gevaccineerden”, schrijft het RIVM over Bonaire in haar rapportage over de CAS en BES-eilanden.

Rocargo

Verrassend

De cijfers van het RIVM zijn verrassend in die zin dat GGD Arts Loes Jaspers van het Openbaar Lichaam afgelopen aangaf dat ongeveer 30% van besmettingen volledig gevaccineerde personen betrof. Er is, als wordt afgegaan op de cijfers van het RIVM, sprake van een ander beeld. Hierbij wordt opgemerkt dat de cijfers van het RIVM betrekking hebben op de periode vanaf maart 2021 tot nu, terwijl Jaspers zou hebben verwezen naar het beeld van de afgelopen weken.


Deel dit artikel