Nieuws van Bonaire

Flamingo luchthaven steeds drukker met ‘widebody’ toestellen

Flamingo luchthaven steeds drukker met ‘widebody’ toestellen

KRALENDIJK- De luchthaven van Bonaire ziet een stevig herstel van de passagiersaantallen. Het komt daarbij steeds vaker voor dat meerdere widebody toestellen, zoals de Boeing 787 en de Boeing 777 elkaar daarbij tegenkomen. 

Afgelopen week bevonden zich tegelijkertijd twee KLM-toestellen en een toestel van Tui op de luchthaven, wat leidde tot passen en meten om de toestellen goed af te handelen. Volgens directeur Jos Hillen is het belangrijk dat de luchthaven snel investeert in een verdere uitbreiding van haar capaciteit. 

“Dit gaat vaker gebeuren door het stijgende toerisme. Daarom is een snelle uitbreiding van onze luchthaven nodig”, aldus Hillen. De luchthaven stelde voor die uitbreiding al een uitgebreid masterplan op. Voor de verwezenlijking daarvan zijn in de komende jaren nog ettelijke miljoenen aan investeringen nodig. 

Deel dit artikel