Nieuws van Bonaire

Bonaire krijgt Corona uitbraak maar niet onder controle

Bonaire krijgt Corona uitbraak maar niet onder controle

KRALENDIJK- Bonaire lijkt de laatste grote uitbraak van Corona maar niet onder controle te krijgen. Het eiland had op donderdag precies evenveel besmettingen als Curaçao, dat een acht maal grotere bevolking heeft. 

Volgens GGD arts Loes Jaspers heeft de afdeling Publieke Gezondheid nu een minder goede kijk op de bron van de besmettingen. “Niet iedereen is bereid om mee te doen aan het bron- en contact onderzoek”, zegt Jaspers. Sommige mensen, die in het kader van een besmettingsgeval worden gebeld nemen de telefoon niet eens op. 

Toch lijkt het lokale bestuur de uitbraak tot zover redelijk laconiek aan te kijken. De afgelopen weken zijn, ondanks meer dan 157 actieve besmettingen geen aanvullende maatregelen genomen, om de verspreiding van het virus verder in te dammen. 

Ziekenhuis

Volgens gezaghebber Edison Rijna zullen pas nieuwe maatregelen worden genomen, op het moment dat de besmettingen leiden tot een onhoudbare druk op de gezondheidszorg. Met vier patiënten in het ziekenhuis is dat moment nog niet heel dichtbij. 

Deel dit artikel