Nieuws van Bonaire

M21 nieuwe politieke partij op Bonaire

M21 nieuwe politieke partij op Bonaire
Onafhankelijk raadslid Daisy Coffie gaat nu verder als de nieuwste politieke partij van het eiland: M21. Foto: Auke van der Berg.

Kralendijk- Bonaire is nu officieel een nieuwe politieke partij rijker, met de oprichting op vrijdag van Movementu 21, kortweg M21, genoemd.

De nieuwe partij is een initiatief van onafhankelijk raadslid Daisy Coffie. Coffie scheidde zich in september 2020 af van bestuurspartij Movementu di Pueblo Boneriano (MPB), waartoe behalve politiek leider Elvis Tjin Asjoe ook gedeputeerden Nina den Heyer en Hennyson Thielman behoren.

Rocargo

Volgens Coffie werd er te veel gepraat, maar te weinig gedaan voor het eiland. Sinds haar afscheiding van de MPB wordt Coffie gezien als een relatief actief raadslid, dat als deel van de oppositie veelal de juiste dingen aankaart.

Vrijage

Aan de oprichting van een ‘eigen partij’ gingen nog wat vrijages vooraf, met bijvoorbeeld de Partido Demokrátiko Boneriano (PDB), terwijl in eerste instantie een terugkeer naar de MPB ook nog niet uitgesloten leek.

Coffie kiest er nu toch voor om zelfstandig verder te gaan en een eigen partij uit te bouwen. “Ik wil strijden voor een rechtvaardig Bonaire, waarin iedereen een graantje meepikt van een toenemende welvaart”, aldus Coffie. De kersverse politiek leider zegt daarnaast te staan voor integriteit van het lokale bestuur; iets waar het in de afgelopen jaren volgens haar nog wel eens aan heeft geschort.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo