Nieuws van Bonaire

Stichting Hoogvliegers laat Bonairiaanse kinderen onvergetelijke dag beleven

Stichting Hoogvliegers laat Bonairiaanse kinderen onvergetelijke dag beleven

KRALENDIJK – Afgelopen zondag hebben Zhaeva (5), Yadin (9) en Dinan (11) een geslaagde hoogvliegersdag gehad op het vliegveld van Bonaire. De bijzondere ervaring stond in het teken van alle werkzaamheden op en boven de luchthaven.


Om 10.00 uur zijn de kinderen gestart bij de brandweerkazerne van Bonaire. Het korps daar is ook de brandweer van de luchthaven van Bonaire. Nadat het drietal een rondleiding kreeg door de kazerne, mochten de kinderen een rondje mee met een Crashtender en zelfs een brandje blussen. 

Hierna hadden ze een rustmoment in het restaurant van de luchthaven met een drankje en pastechi. Vervolgens gaf een medewerkster van Bonaire International Airport (BIA) de groep een rondleiding over de luchthaven. Het nieuwe jeugdige personeel mocht zichzelf wegen bij de incheckbalie, een tas scannen bij de security check en bij de Koninklijke Marechaussee het eigen paspoort checken. 

Toen de rondleiding was afgelopen, brak het hoogtepunt van de dag aan. Het was tijd om zelf te gaan vliegen! Piloot Nigel van Stichting Hoogvliegers heeft met Zhaeva, Yadin en Dinan om de beurt een rondje boven Bonaire gevlogen.

Tijdens het wachten mocht het drietal ook nog mee met een medewerker van BIA voor een runway inspectie. Al met al een geslaagde dag met dank aan het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN), Bonaire International Airport (BIA) en de donateurs van Stichting Hoogvliegers voor deze fantastische dag.

Deel dit artikel