Nieuws van Bonaire

Justitiële Inrichting Caribisch Nederland gecertificeerd conform veiligheidseisen

Foto – directie van JICN, medewerkers van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN) en medewerkers van de bedrijven die de inspectie hebben uitgevoerd.

KRALENDIJK – Na een uitvoerige inspectie is de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) gecertificeerd conform de Nederlandse kwaliteitseisen voor de beveiliging en brandveiligheidsinstallaties.

Alle justitiële inrichtingen die onderdeel zijn van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) moeten voldoen aan hoge veiligheidsstandaarden. Doordat het klimaat op Bonaire verschilt van dat in Nederland zijn andere beheersmaatregelen noodzakelijk om alle installaties – zoals deuren en sluizen – in goede staat te houden.

Na de inspectie is vastgesteld dat ook de JICN voldoet aan de strenge Nederlandse eisen.

Deel dit artikel