Nieuws van Bonaire

Mangrove project ontvangt opnieuw hulp van militairen

Mangrove project ontvangt opnieuw hulp van militairen
Foto’s – Mangrove Maniacs Bonaire

KRALENDIJK – De 13 Infanteriebataljon (AASLT) Regiment Stoottroepen Prins Bernhard die afgelopen week op Bonaire oefenden hebben zich opnieuw ingezet bij meerdere vrijwilligersprojecten op het eiland. Afgelopen dagen gaven ze een helpende hand aan de “Mangrove Maniacs”.

De militairen plantte honderden bomen van knoophout, een soort die van nature voorkomt in de omgeving van San Jose. Deze bomen werden de laatste maanden gekweekt in de kwekerij van Tera Barra. Een goede vegetatie zal helpen om erosie en het dichtslibben van Lac Bay te verminderen.

Een andere groep militairen heeft geholpen met het uitgraven van kanalen om de waterstroming in het gebied te verbeteren.

Deel dit artikel