Nieuws van Bonaire

Extra PCR test voor reizigers uit Amerika 5 dagen na aankomst

KRALENDIJK – De lijst van zeer hoog risicolanden is gewijzigd. Sinds gisteren is het voor reizigers uit Amerika verplicht om 5 dagen na aankomst op Bonaire (de dag van aankomst is dag 0) een NAAT(PCR)-test te ondergaan via de Publieke Gezondheid.

Deze test is gratis. Bij aankomst op de luchthaven krijgt de reiziger een testafspraak. Als de reiziger zich niet op de afgesproken dag laat testen, moet de test alsnog genomen worden en zelf betaald worden.

Een medewerker van Publieke Gezondheid belt zodra de testuitslag bekend is. Als de test positief is, gaat de reiziger in isolatie. De Publieke Gezondheid geeft hier uitgebreid informatie over.

Amerikaanse reizigers met een verblijf van 7 dagen, zouden vijf dagen na aankomst de antigeentest bij Publieke Gezondheid moeten doen en bij een commercieel bedrijf nogmaals een test voor de terugreis. Deze reizigers hoeven nu op de vijfde dag geen antigeentest bij Publieke Gezondheid te doen. Ze kunnen de test voor de terugreis bij een commercieel bedrijf doen, de uitslag daarvan moet naar Publieke Gezondheid worden gestuurd.

De uitzondering geldt voor Amerikaanse reizigers die op dag 4, dag 5,  of dag 6 van hun verblijf een test moeten doen voor hun terugreis. Deze reizigers hoeven niet de antigeentest bij PG te doen, maar moeten wel het testresultaat van hun terugreis  naar PG laten sturen. Alle reizigers moeten de test voor hun terugreis bij een commercieel bedrijf zelf regelen en betalen.

Vanaf vandaag 27 augustus 2021 is Bonaire een hoog risicoland voor Curaçao.

Voor informatie over het reizen van Bonaire naar Curaçao: https://gobiernu.cw/nl/corona-reizen-naar-curacao/

Voor alle informatie over reizen naar en van Bonaire: https://www.bonairecrisis.com/qas/qas-reizigers/#main

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo