Nieuws van Bonaire

Zorgen op Bonaire over ontwikkeling Bachelor’s Beach

Kralendijk- Op Bonaire is veel discussie ontstaan over de plannen van het bestuurscollege om het relatief ongerepte Bachelor’s Beach te ontwikkelen.

Hoewel een deel van de bevolking enthousiast reageert op het plan voor de verfraaiing en de aanleg van parkeerplaatsen, reageren anderen juist ronduit negatief. Tegenstanders van het plan vermoeden ook dat het BC hiermee een aantal investeerders van nabijgelegen resorts terwille wil zijn. Zij ageren ook tegen de plaatsing van ‘kiosks’ waaruit eten en drinken zal worden verkocht.

Vragen

De vraagtekens rondom het plan zijn aanleiding voor de eenmansfractie Coffie om een aantal vragen te stellen aan het bestuurscollege. Zo wil Coffie weten wie allemaal betrokken zijn bij het opstellen van de plannen en wat dit allemaal gaat kosten. Ook wil Coffie weten of er een breder beleid ten grondslag ligt verfraaiing van stranden in het algemeen en wat voor consequenties dit zal hebben voor de inwoners van het eiland.

Daarnaast wil het raadslid weten of er sprake is geweest van een algemene aanbesteding als het gaat om het ontwerp en eventuele gunning van werkzaamheden.

Deel dit artikel