Luchtvaart & Reizen

KLM en Corendon sluiten deal over meer stoelen naar Bonaire

KLM en Corendon sluiten deal over meer stoelen naar Bonaire

KRALENDIJK – Corendon neemt vanaf komende winter een flink aantal stoelen af op KLM-vluchten van Schiphol naar Bonaire. Het gaat om een allotment van 240 zitplaatsen per week, zo meldt Corendon-topman Atilay Uslu in gesprek met onze partner Luchtvaartnieuws.nl.

De Nederlandse touroperator heeft grote uitbreidingsplannen op het eiland en heeft zich daarvoor gecommitteerd aan de afname van een vast aantal stoelen per vlucht bij KLM. De touroperator heeft het aantal kamers dat is ingekocht op Bonaire bij Plaza Hotel fors uitgebreid. Daarnaast beidt men, onder meer, kamers aan bij Delfins Beach Resort en Eden Beach.

KLM Nederland-directeur Harm Kreulen was deze week op Bonaire om de overeenkomst met Corendon te bekrachtigen. “Een mooie deal, naast de bestaande samenwerking die we hebben op Curaçao”, laat hij desgevraagd weten. De vluchten naar de Antillen lopen, mede door de samenwerking met Nederlandse touroperators, uitstekend. “Ze zijn vaak tot de laatste stoel uitverkocht.”

Curaçao
Corendon sloot in maart 2020, vlak voor het uitbreken van de coronacrisis, al een overeenkomst met KLM om over een periode van drie jaar bijna 250.000 stoelen af te nemen op de vluchten tussen Nederland en Curaçao. Deze deal werd als gevolg van de uitbraak van de coronapandemie ‘on hold’ gezet. Vanaf de winter van dit jaar wordt de deal weer actief.

Corendon breidt in de komende jaren fors uit op Curaçao. De touroperator heeft afgelopen jaar het Corendon Mangrove Beach Resort bij Willemstad geopend. Dit all-inclusive vijfsterrenhotel telt zo’n 400 kamers. Naast het Mangrove Beach Resort bouwt eigenaar Atilay Uslu een tweede hotel waardoor het aanbod op deze locatie op termijn wordt uitgebreid naar 850 kamers. Het huidige resort wordt vanaf september 2021 aangeboden onder het label Curio Collection by Hilton, om zo een internationaler publiek aan te trekken en minder afhankelijk te zijn van de Nederlandse markt. Het nieuwe te bouwen hotel zal volledig onder de merknaam Hilton worden aangeboden.

Dit hotel wordt als een regulier hotel in de markt gezet, niet als een all-inclusive hotel. “Vanzelfsprekend kunnen bezoekers van het nieuwe Hilton-hotel gebruik maken van de all-inclusive services en faciliteiten van het Mangrove Beach Resort door een dagpas aan te schaffen”, aldus Uslu.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo