Nieuws van Bonaire

In quarantaine geplaatste inwoners van Statia testen allemaal negatief

Foto – Cees Timmers

Oranjestad- Alle mensen op Sint-Eustatius die in quarantaine geplaatst waren nadat journalist Dick Drayer positief testte, zijn inmiddels negatief getest en hoeven niet meer in quarantaine te blijven.

Als gevolg van de infectie van Drayer zijn op basis van contactopsporing 42 personen in quarantaine geplaatst. Eén persoon raakte wel besmet, maar is inmiddels hersteld.

Volgens de regering is er momenteel slechts één positief COVID-19 geval op het eiland. Een ingesloten zaak die op Sint-Maarten is opgelopen. De overheid geeft ook aan dat de situatie op Sint-Maarten delicaat blijft en dat Sint-Maarten daarom nog steeds op de lijst met zeer hoge risico’s staat.

Drayer verblijft nog in het ziekenhuis in Sint-Maarten.

Deel dit artikel