Nieuws van Bonaire

Stinapa biologen werken mee aan tijgerhaai expeditie op Saba

Foto - Daniel Norwood
Stinapa biologen werken mee aan tijgerhaai expeditie op Saba

SABA – Stinapa biologen Roxanne Francisca en Paulo Bertuol hebben op Saba de expeditie”Tiger Shark” met succes afgerond.

Het doel van de expeditie was om te helpen de bewegingspatronen van zwangere haaien te ontdekken door ze te taggen en hun locatie te volgen. Hoe meer informatie er ingewonnen wordt, hoe beter zwangere haaien beschermd kunnen worden.

Er zijn in totaal 56 haaien gevangen en weer vrijgelaten tijdens deze 5-daagse expeditie. 16 tijgerhaaien (gelabeld 5), 39 rifhaaien en één verpleegstershaai.

In deze expeditie hebben zeven organisaties samengewerkt. Dit waren leden van de Saba Conservation Foundation (SCF), Nature Foundation St. Maarten (NFSXM), St. Eustatius National Parks (STENAPA), STINAPA Bonaire, de Aruba National Parks Foundation (FPNA), de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA ) en Wereld Natuur Fonds voor Natuur Nederland (WWF-NL).

Foto’s – Daniel Norwood
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo