Nieuws van Bonaire

Motorclubs bereiden zich voor op 23ste Bonaire Flag’s Day Ride

Motorclubs bereiden zich voor op 23ste Bonaire Flag’s Day Ride

KRALENDIJK – Maandag 6 september viert Bonaire ” Dia di Boneiru” ofwel de dag van de vlag. Traditiegetrouw wordt het “Motorbike” evenement gehouden rond deze dag en dit is één van de hoogtepunten van het weekend. Dit jaar worden rond de 100 deelnemers vanuit de omringende eilanden verwacht met hun motoren om te toeren over het eiland.

Rocargo

Het motorevenement start op 3 september en eindigt op 6 september. Het evenement wordt dit jaar georganiseerd door Iron Order Motorcycle Club, Nomads Tribe en Island Bikers RC Bonaire.

Vorig jaar kon het evenement niet doorgaan door de coronamaatregelen, maar dit jaar lijkt dit wel te lukken. Het wordt de 23ste keer dat dit motorevenement georganiseerd wordt op Bonaire.

Motoreigenaren op Bonaire die mee willen rijden wordt gevraagd zich aan te melden voor een bedrag van $45,- zodat de organisatie, EHBO en politie weet hoeveel motoren er mee rijden. Het ticket is inclusief een t-shirt, ontbijt, lunch en consumptiebonnen. Aanmelden kan elke vrijdagavond bij Rento Fun.

Dia di Boneiru is een officiële feestdag en de overheidsbedrijven, banken en de meeste winkels zullen gesloten zijn. De supermarkten zijn wel open.

De officiële ceremonies vinden plaats op het Wilhelminaplein in de ochtend. Er wordt gevierd dat op deze dag  in 1499 het eiland werd ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreizigers Alonso de Ojeda en Amerigo Vespucci.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo