Nieuws van Bonaire

Coronacijfers Bonaire van dinsdag 10 augustus

Coronacijfers Bonaire van dinsdag 10 augustus

KRALENDIJK – Bonaire heeft 18 actieve gevallen van Covid-19. Van de 268 binnengekomen testresultaten zijn er vier positief. De positief geteste personen zijn lokale inwoners. Twee personen zijn vandaag hersteld van Covid-19.

Er liggen op Bonaire nog geen patiënten met corona gerelateerde klachten in het ziekenhuis. Wel is het nog steeds opvallend druk bij de teststraat. Dit kan nog te maken hebben met bestaande afspraken van toeristen die op dag 5 moeten testen.

De publieke gezondheidsdienst vraagt eenieder die klachten heeft die lijken op coronaklachten zich te laten testen. Belangrijk is om het resultaat thuis in quarantaine af te wachten. Ga niet de straat op, omdat je anderen kan besmetten. Door thuis te blijven voorkom je verspreiding naar mensen buiten je eigen huishouden. Dat is het krachtigste wapen om de uitbraak in te dammen.

Om het aantal besmettingen omlaag te krijgen is het belangrijk om je te houden aan de instructies, zoals 1.5 meter afstand houden en handen wassen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. 

Heb je verhoging, keelpijn of andere klachten die wijzen op Covid-19? Blijf thuis en bel 0800-0800. Houd je aan de hygiëne instructies. Eet gezond, blijf in beweging en slaap voldoende. Zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen. 

Voor meer informatie over reizen, risicolanden en de actuele regels: www.bonairecrisis.com.

Deel dit artikel