Nieuws van Bonaire

Toeristenorganisatie Bonaire verwacht volgend jaar forse groei van accommodaties en werkgelegenheid

Toeristenorganisatie Bonaire verwacht volgend jaar forse groei van accommodaties en werkgelegenheid
Foto TCB- Captain Don’s Habitat

KRALENDIJK – Bonaire heeft in 2022 ruim 700 extra kamers nodig om de toename van verblijfstoeristen op te kunnen vangen. Op dit moment kunnen er bijna 2200 toeristen een overnachting vinden op het eiland. Dat is te weinig voor volgend jaar, berekent de toerisme-organisatie van Bonaire, TCB.

De groei van beschikbare accommodatie heeft zich al in 2020 ingezet toen er ruim 400 kamers bijkwamen ten opzichte van 2019. Met de komst van meer airlift uit Amerika gaat die groei doorzetten, aldus TCB.

De toename van extra kamers moet gerealiseerd worden binnen bestaande hotels en accommodaties met nieuwe toevoegingen of uitbreidingsprojecten, zoals bijvoorbeeld bij Delfins Beach Resort, Plaza Resort Bonaire en Captain Don’s Habitat.

De geprojecteerde groei levert volgens TCB volgend jaar ook nog eens meer dan 1000 banen op in de toeristische sector. Daarin is indirecte werkgelegenheid niet meegenomen.

Foto TCB – Plaza Resort Bonaire
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo