Nieuws van Bonaire

Nederlandse Ministerie op bezoek bij LVV

Nederlandse Ministerie op bezoek bij LVV

KRALENDIJK – Gedeputeerde James Kroon samen met vertegenwoordigers van het Nederlandse Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) brachten onlangs een bezoek aan het project LVV.

De tuinbouw, veehouderij en visserij op Bonaire moet groeien en professioneler worden. LVV speelt daarin een belangrijke rol als kenniscentrum. Het ministerie van LNV en het OLB werken nauw samen in het stimuleren en ontwikkelen van de agrarische sector op Bonaire. 

Tijdens het bezoek bij LVV kregen de ambtenaren uitleg over de recente veranderingen op het gebied van de professionalisering van de veehouderij, tuinbouw en visserij. Eén vooruitgang voor de veehouderij is de koop van drie bokken van het schapenras dorpel.

Ook in de geitenhouderij is geïnvesteerd. Bij LVV krijgen geiteneigenaren de kans om mee te werken aan onder andere de rasverbetering van de lokale geit door het gebruik van bokken van de ras ‘boergoat’. Naast de ‘boergoat’ moet ook het schapenras ‘dorpel’ voor meer vleesproductie zorgen.   

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo