Bonaire

Geen standaard verplichte quarantaine meer voor zeer hoog-risicolanden

Geen standaard verplichte quarantaine meer voor zeer hoog risicolanden
Foto – Inge Poorthuis

Kralendijk – De standaard verplichte quarantaine voor reizigers uit  zeer hoog-risicolanden die naar Bonaire komen, wordt vanaf woensdag 7 juli 2021 afgeschaft.  Elke twee weken worden alle relevante landen van waaruit wordt ingereisd, bekeken op recente ontwikkelingen en kunnen er nieuwe landen bij de zeer hoog risicolijst worden toegevoegd of van de lijst worden afgehaald.

De reizigers moeten zich wel voor vertrek naar Bonaire laten testen en, indien nodig, ook een test doen bij aankomst. De juiste testen zijn te vinden op www.bonairecrisis.com. Ook wordt aan hen gevraagd om zich opnieuw te laten testen met een PCR-test op de vijfde dag na aankomst op het eiland. 

Rocargo

De reizigers tekenen een verklaring dat ze bereid zijn een PCR-test te doen op de 5e dag na aankomst en krijgen een afspraak voor een gratis test bij de afdeling Publieke Gezondheid. Een medewerker van de afdeling Publieke Gezondheid neemt later contact op met de passagier om hem/haar aan de afspraak te herinneren.

Een passagier die zich niet op de afgesproken dag laat testen, kan dat nog op de zesde dag ná aankomst doen bij een andere testorganisatie. Maar dan moet de reiziger zelf de kosten van de test betalen. Reizigers die zich niet laten testen, gaan op hun thuisadres of vakantieadres 10 dagen in quarantaine.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo