Nieuws van Bonaire

Nieuwe directeur voor Tourism Corporation Bonaire

KRALENDIJK – Miles Mercera is per direct benoemd tot nieuwe directeur van TCB. Mercera brengt tientallen jaren ervaring in de wereldwijde horeca- en toerisme-industrie mee naar zijn nieuwe rol. Zo heeft hij programma’s geleid in zowel de particuliere als de publieke sector, gericht op bedrijfsstrategie, marketing, merk- en bestemmingsontwikkeling.

“Het is een voorrecht om samen met diverse partners voort te bouwen op de reputatie van Bonaire als een ongerepte, milieubewuste en gastvrije bestemming, en om dat imago te versterken door de grote vooruitgang te laten zien die het eiland de afgelopen jaren heeft gemaakt in het verstrekken van een gevarieerd culinair aanbod, luxe accommodatie-opties en verhoogde kwaliteit in ervaringen”, aldus Mercera. “Het is een spannende tijd om in het toerisme te werken en samen met een dynamisch team kijk ik reikhalzend uit naar de kansen die voor ons liggen.”

Rocargo

CHATA

Meest recentelijk was Mercera een onafhankelijke toerismeprofessional via zijn adviesbureau, nadat hij was teruggetreden uit de Curaçao Hospitality and Tourism Association (CHATA) om een politieke rol te gaan vervullen. Hij bracht bijna 10 jaar door bij CHATA, waarvan de laatste vier jaar in de leidinggevende rol als President & CEO.

Gedurende zijn carrière is Mercera betrokken geweest bij verschillende projecten voor het Ministerie van Economische Ontwikkeling voor het eiland Curaçao, waaronder het management van de Level Playing Field-commissie, met als doel de belastinginning van alle accommodatieaanbieders te vergroten, waaronder een Airbnb-overeenkomst; een rol bij de transitiecommissie van de Curaçao Tourism Board om een aanbevelingenrapport te ontwikkelen en een programma uit te voeren voor de transitie naar een Curaçao Tourism Authority; en deelname aan de Curaçao Airlift commissie, met als doel het vliegverkeer naar de bestemming te vergroten.

Als visionair heeft hij CHATA ook met succes getransformeerd om aan de verwachtingen van het nieuwe tijdperk te voldoen door met een nieuwe strategie en een nieuw team de weg voorwaarts te implementeren en te ontwikkelen.

Terug op Bonaire

Mercera is geen onbekende voor Tourism Corporation Bonaire, aangezien hij in het begin van zijn carrière twee jaar bij de organisatie werkte als Online Marketing & Product Development Executive voordat hij als marketingstrateeg bij de hotelvereniging op Curaçao terecht kwam.

“Ik ben verheugd om terug te zijn op Bonaire, nu met nog veel meer ervaring in de industrie en een diep begrip voor het toerisme in deze regio,” zei Mercera. “Mijn doel is om mijn ervaring te gebruiken om Bonaire in een groeipositie te brengen door te profiteren van kansen, terwijl we een nieuw tijdperk in toerisme ingaan.”

Mercera is geboren in Nederland, maar opgegroeid op de ABC-eilanden. Hij heeft een Associate degree in hotelmanagement van de Aruba Hotel School, een bachelor in international hospitality en tourism management van de Universiteit van Curaçao en een master in consultancy en ondernemerschap van de Rotterdam Business School.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo