Nieuws van Bonaire

Weekend update Covid-19 op Aruba, Curaçao en Bonaire

Weekend update Covid-19 op Aruba, Curaçao en Bonaire

De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao hebben net als bijna alle andere landen ter wereld te maken met het coronavirus. In dit artikel vind je een actueel overzicht van het aantal positief geteste mensen per eiland. Daarnaast lees je het aantal nieuwe, positief getesten per dag en het aantal positief geteste mensen dat is opgenomen in het ziekenhuis.

Bonaire

Op Bonaire schommelt het aantal positieve cases de laatste dagen tussen acht en tien in totaal. Iedere dag komen er wel één of meerdere gevallen bij, maar er herstellen ook mensen van het virus. De testratio op Bonaire is echter wel hoog ten opzichte van Aruba en Curaçao, vandaag is deze op Bonaire 15 procent.

Op Bonaire zijn dertien mensen getest op Covid-19. Twee mensen kregen een positief resultaat.

In het ziekenhuis op Bonaire liggen al weken geen positief getesten meer. Twee mensen herstelden van het virus.

Bonaire heeft nu tien actieve gevallen van Covid-19.


Aruba

Het aantal actieve gevallen van Covid-19 op Aruba is de laatste dagen nagenoeg gelijk gebleven. Het getal schommelde tussen 30 en 35 actieve cases. Gisteren testte er voor het eerst sinds lange tijd niemand positief.

Op Aruba zijn gisteren 291 mensen getest op Covid-19. Van alle getesten kreeg niemand een positief resultaat.

Drie mensen herstelden weer van het virus.

Aruba telt nu dertig actieve gevallen van Covid-19. In zeven gevallen gaat het om bezoekers van het eiland.


Curaçao

Sinds afgelopen woensdag is het aantal actieve gevallen van Covid-19 op Curaçao met 25 procent gedaald. Wel stierf er afgelopen week weer iemand die positief getest was. Daarmee komt het totaal aantal doden op 126 te staan sinds het begin van de crisis. Het aantal positief getesten in het ziekenhuis bleef gelijk.

Op Curaçao zijn er vandaag 867 mensen getest op Covid-19. Twee mensen kregen een positief resultaat.

In het ziekenhuis op Curaçao liggen nu nog zes mensen die positief getest zijn. Eén van hen ligt op de intensive care. Zeven mensen herstelden weer van het virus.

Curaçao heeft nu 24 actieve gevallen van Covid-19.

Deel dit artikel