Nieuws van Bonaire

Weekendcijfers corona van Bonaire, Curaçao en Aruba

Weekendcijfers corona van Bonaire, Curaçao en Aruba

De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao hebben net als bijna alle andere landen ter wereld te maken met het coronavirus. In dit artikel vind je een actueel overzicht van het aantal positief geteste mensen per eiland. Daarnaast lees je het aantal nieuwe, positief getesten per dag en het aantal positief geteste mensen dat is opgenomen in het ziekenhuis.

Bonaire

Sinds een paar dagen neemt het aantal actieve gevallen van Covid-19 op Bonaire weer iets toe. Vorige week woensdag stond het aantal actieve gevallen op vier, nu zijn het er veertien. De stijging van de besmettingen heeft te maken met een groep middelbare scholieren op het eiland.

Op Bonaire zijn er 22 mensen getest. Van hen kreeg één persoon een positief resultaat.

In het ziekenhuis op Bonaire liggen geen mensen die positief getest zijn. Ook herstelden er weer twee mensen van het virus.

Bonaire heeft nu veertien actieve gevallen van Covid-19.


Aruba

Het aantal actieve gevallen van Covid-19 op Aruba is de laatste dagen weer iets opgelopen. Vorige week dinsdag telde het eiland nog negentien actieve gevallen, inmiddels zijn het er 28. In de meeste gevallen (26) gaat het om bewoners van het eiland.

Rocargo

Op Aruba zijn gisteren 341 mensen getest op Covid-19. Van hen kregen er twee mensen een positief resultaat.

Inmiddels heeft 67 procent van alle bewoners boven de achttien jaar een eerste vaccinatie gehad.

Aruba heeft nu 28 actieve gevallen van Covid-19.Curaçao

Op Curaçao is het aantal coronadoden vlak voor het weekend bijgesteld van 123 naar 125. Twee mensen uit een verzorgingstehuis overleden in april aan corona, maar waren niet geregistreerd onder die noemer.

Gisteren zijn er op Curaçao 1.080 mensen getest op Covid-19. Van hen kreeg één persoon een positief resultaat.

In het ziekenhuis op Curaçao liggen nog zes mensen die positief getest zijn, van wie twee intensieve zorg krijgen op de IC. Ook herstelden er weer vier mensen van het virus.

Curaçao heeft nu 33 actieve gevallen van Covid-19.


Deel dit artikel