Nieuws van Bonaire

‘Kinderen in Caribisch Nederland zijn gelukkig, ondanks armoede’

'Kinderen in Caribisch Nederland zijn gelukkig, ondanks armoede'
Kalverboer in gesprek met de Kamercommissie Koninkrijksrelaties

KRALENDIJK – Kinderen op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius zijn tevreden over hun leven en hebben relatief weinig negatieve ervaringen gehad tijdens de coronamaatregelen. Dat concludeert Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer.

Uit het onderzoek dat zij deed, blijkt dat de kinderen hun leven gemiddeld een 8,9 geven. Wel maken de kinderen zich zorgen over armoede, kindermishandeling en het onderwijs. De Kinderombudsvrouw doet iedere twee jaar onderzoek naar wat er speelt in de levens van kinderen op de drie eilanden.

Het rapport verscheen vandaag en kan hier gedownload worden: Als je het ons vraagt. Kinderen op de BES-eilanden

Deel dit artikel