Nieuws van Bonaire

Antigeentest vanaf nu online aan te vragen

Antigeentest vanaf nu online aan te vragen

Kralendijk – Passagiers die de antigeentest moeten doen voor hun reis naar Bonaire, kunnen zich online melden om bij aankomst op de luchthaven de test af te nemen. De reizigers kunnen zich op www.bonairesafetravel aanmelden. Binnenkort  is er ook een app die reizigers kunnen gebruiken om de antigeentest aan te vragen.  

Sinds 1 juni 2021 kunnen passagiers de antigeentest bij aankomst op Flamingo Airport laten doen.  Dit is voor bijvoorbeeld Nederlandse en Amerikaanse passagiers aantrekkelijk. Nederland en de Verenigde Staten worden als hoog risico landen beschouwd. 

Alle reizigers uit hoog-risicolanden die niet maximaal 24 uur voor vertrek een PCR/NAAT test lieten doen, moeten bij aankomst op Bonaire de antigeentest doen. Voor passagiers uit Amerika was het lastig om voor vertrek naar Bonaire binnen de vastgestelde tijd de antigeentest te doen.  

Afgelopen zaterdag kwamen de eerste vluchten uit Amerika vrij snel achter elkaar binnen en ongeveer 25% van de passagiers moest nog een antigeentest doen bij aankomst. De doorlooptijd van binnenkomst tot test resultaat was tussen de 20 en 30 minuten. De kosten van de test zijn $ 47,50.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo