Nieuws van Bonaire

Weekend update Covid-19 op Bonaire, Curaçao en Aruba

De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao hebben net als bijna alle andere landen ter wereld te maken met het coronavirus. In dit artikel vind je een actueel overzicht van het aantal positief geteste mensen per eiland. Daarnaast lees je het aantal nieuwe, positief getesten per dag en het aantal positief geteste mensen dat is opgenomen in het ziekenhuis.

Bonaire

Op Bonaire is de afgelopen dagen het aantal actieve gevallen van Covid-19 weer iets gestegen. Daarentegen ligt er niemand meer in het ziekenhuis die positief getest is.

Gisteren zijn er acht mensen getest op Bonaire. Eén van hen kreeg een positief resultaat.

In het ziekenhuis op Bonaire liggen nu geen mensen meer die positief getest zijn.

Bonaire heeft nu twintig actieve gevallen van Covid-19.


Aruba

Op Aruba is afgelopen weekend iemand die positief getest was overleden. Hiermee komt het totaal aantal doden sinds het begin van de crisis op 101 te staan. Het aantal positief geteste mensen dat in het ziekenhuis verblijft is gehalveerd ten op zichte van afgelopen woensdag. Het aantal actieve gevallen van Covid-19 is in diezelfde periode met bijna 31 procent gedaald.

Gisteren zijn er op Aruba 674 mensen getest. Van hen kregen er dertien een positief resultaat. In drie gevallen ging het om bezoekers van het eiland.

In het ziekenhuis op Aruba liggen nu nog negen mensen die positief getest zijn, van wie zes op de intensive care. Ook zijn de patiënten vanuit Curaçao, die in het ziekenhuis op Aruba lagen, weer teruggevlogen naar hun eigen eiland. Negen mensen zijn weer hersteld.

Aruba heeft nu 96 actieve gevallen van Covid-19.


Curaçao

In het ziekenhuis op Curaçao is afgelopen zaterdag iemand overleden die positief getest was. Hiermee komt het totaal aantal doden sinds het begin van de crisis op 114 te staan. Het aantal actieve gevallen van Covid-19 is sinds woensdag met 32 procent afgenomen. Daarnaast liggen er acht mensen minder in het ziekenhuis die positief getest zijn.

Gisteren zijn er op Curaçao 672 mensen getest, van wie er één een positief resultaat kreeg.

In het ziekenhuis op Curaçao liggen nu nog 33 mensen die positief getest zijn. Van hen liggen er 22 op de intensive care. De patiënten die in het ziekenhuis op Aruba verbleven zijn allen weer terug op Curaçao. Daarnaast herstelden er 21 mensen van het virus.

Curaçao heeft nu 164 actieve gevallen van Covid-19.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo