Nieuws van Bonaire

Het Caribisch Denkboek overhandigd aan gezaghebber Rijna

Het Caribisch Denkboek overhandigd aan gezaghebber Rijna

KRALENDIJK – Het Nationaal Comité 4/5 mei heeft samen met Stichting de Cultuur Kameleon een nieuwe uitgave van het Denkboek/ Buki pa pensa uitgebracht voor groep 7 van het Primair Onderwijs. Gezaghebber Edison Rijna heeft een exemplaar gekregen uit handen van de directeur van Centrum Jeugd en Gezin, Riet Sealy.  

Met dit boek krijgen de kinderen inzicht in de lokale geschiedenis van de Tweede Wereld Oorlog, maar ook wat vrijheid betekent. Bij dit Denkboek horen filmpjes van interviews met personen van de eilanden die deze periode hebben meegemaakt.

Ook heeft er een online training plaats gevonden, waar de docenten ondersteuning konden krijgen van Yvonne Willemsen hoe zij dit denkboek kunnen inpassen in het curriculum en welke handige websites te gebruiken zijn.

Alle basisscholen hebben deze denkboeken ontvangen, evenals de SGB.

Ook de summerschool zal gebruik maken van deze boekjes en op een creatieve manier aan de slag gaan met dit onderwerp. Deze periode van vrijheidsbeperkingen, quarantaine en avondklok maken de link tussen de oorlogsperiode en de tijd van de Covid-pandemie weer actueel.

Wij hopen dat er goed gebruik gemaakt gaat worden van de boekjes met verhalen uit de oorlog en dat kinderen worden uitgedaagd om na te denken over de betekenis van vrijheid.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo