Nieuws van Bonaire

Covid-19 update voor Bonaire, Curaçao en Aruba

De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao hebben net als bijna alle andere landen ter wereld te maken met het coronavirus. In dit artikel vind je een actueel overzicht van het aantal positief geteste mensen per eiland. Daarnaast lees je het aantal nieuwe, positief getesten per dag en het aantal positief geteste mensen dat is opgenomen in het ziekenhuis.

Bonaire

Op Bonaire is het aantal actieve gevallen van Covid-19 sinds afgelopen woensdag met 35 procent gedaald. Het eiland telt nu nog maar elf actieve gevallen. Ook liggen er geen positief getesten meer in ziekenhuizen buiten Bonaire.

Op Bonaire werden zes mensen getest, niemand kreeg een positieve uitslag.

In het ziekenhuis op Bonaire liggen nu nog vier mensen die positief getest zijn. Ook herstelden er weer twee mensen van het virus.

Bonaire heeft nu nog elf actieve gevallen van Covid-19.


Aruba

Op Aruba zijn de afgelopen dagen weer twee mensen overleden die positief getest waren. Daarmee komt het totaal aantal doden sinds het begin van de crisis op 100 te staan. Het aantal actieve gevallen van Covid-19 is sinds afgelopen woensdag afgenomen met twintig procent. Ook het aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt door Covid-19 is met vijf gedaald.

Op Aruba zijn gisteren 666 mensen getest. Van hen kregen negentien mensen een positief resultaat.

In het ziekenhuis op Aruba liggen nu 21 mensen die positief getest zijn. Van hen liggen er negen op de intensive care. Ook zijn er weer zeventien mensen hersteld van het virus.

Aruba heeft nu 151 actieve gevallen van Covid-19.Curaçao

Maar vier positief getest op Curaçao

De afgelopen dagen zijn er op Curaçao weer drie mensen overleden die positief getest waren. Het totaal aantal doden sinds het begin van de crisis is nu 111. Het aantal actieve gevallen van Covid-19 is sinds woensdag met ruim 36 procent gedaald. Dit weekend zijn er op Curaçao maar zeventien positieve gevallen bijgekomen op een totaal aantal testen van ruim 1300. De testratio komt daarmee op 1,2 procent.

Op Curaçao zijn gisteren slechts vier mensen positief getest op een totaal aantal van 671 afgenomen testen. Dat levert een record laag testratio op van een half procent.

Er liggen nog wel steeds 52 patiënten in het ziekenhuis, van wie 24 mensen op de intensive care. Drie coronapatiënten liggen nog in het ziekenhuis van Aruba voor verdere medische zorg. Ook zijn er weer 46 mensen hersteld van het virus.

Het totaal aantal actieve cases is nu 388 op Curaçao.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo