Nieuws van Bonaire

Selibon gaat het Milieuplein in Morotin uitbreiden

KRALENDIJK – Selibon komt met een spoedoplossing om plekken waar clandestien vuil wordt gestort in Rincon, schoon te maken. Het gaat om de weg naar het afvalbrengpunt in Morotin. Hier worden grote hoeveelheden tuinafval, bouwafval en grofvuil langs de weg gedumpt.

Dit zorgt voor een onhygiënische situatie voor de inwoners van Rincon. Daarom komt Selibon met een spoedoplossing om de plekken waar clandestien vuil wordt gestort, schoon te maken. In de meeste gevallen wordt het clandestien gestort vuil verbrand om zich van bewijsmateriaal te ontdoen. Het verbranden van vuil in de open lucht vormt een groot risico voor milieu en natuur. 

Selibon komt met een tijdelijke oplossing waarbij inwoners van Rincon op een verantwoordelijke manier van hun tuinafval, takken, bouwafval en grofvuil af kunnen komen. Een gedeelte van het Milieuplein in Morotin zal uitgebreid worden om dit afval te storten.

Dit betekent dat trucks en andere voertuigen die tuin- en bouwafval vervoeren, dit afval gescheiden moeten storten op de door borden aangewezen plekken. Het overige afval moet in de bakken die voor afvalscheiding zijn bestemd, gestort worden.

Deel dit artikel