Nieuws van Bonaire

60 processen verbaal uitgedeeld in het paasweekend

KRALENDIJK – Het Korps Politie Caribisch Nederland, Marechaussee en Toezicht en Handhaving, hebben afgelopen paasweekend in totaal 60 processen verbaal uitgeschreven. Controles werden uitgevoerd bij horecabedrijven, stranden, kunuku’s, het negeren van de avondklok en naleving van de noodverordening in het algemeen.

Donderdag 1 april

Een totaal van 8 personen kregen een  proces-verbaal voor het overtreden van de avondklok. Er werd 1 aanhouding verricht voor het overtreden van de avondklok, voor het niet kunnen tonen van een geldige ID en voor het geen gehoor geven aan vorderingen van de politie. 

Vrijdag 2 april

Tijdens de controle waren er geen bijzonderheden omtrent de sluitingstijden. Er werden 3 personen aangehouden voor het overtreden van de avondklok en voor verzet tegen aanhouding. Er zijn totaal 15 processen verbalen uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok.

Zaterdag 3 april

1200

Twee horecagelegenheden werden door het personeel van Toezicht en Handhaving gesloten. Er werden 2 aanhoudingen verricht voor belediging waarbij een machete en marihuana in beslag zijn genomen.  Totaal uitgeschreven processen verbaal waren 17 voor het overtreden van de avondklok.

Zondag 4 april

Er werd 1 aanhouding verricht waarbij ook een scooter in beslag werd genomen. Een totaal van 7 personen kregen een proces-verbaal voor het overtreden van de avondklok en een enkele voor het niet hebben van een geldig rijbewijs en verzekeringsdocumenten.

Maandag 5 april

Er zijn 9 processen verbaal uitgeschreven voor overtreding avondklok en 4 processen verbaal voor samenscholing. Het multidisciplinair team blijft de komende periode actief handhaven. Bij het niet naleven van de noodverordening zal er een proces verbaal worden uitgeschreven.

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo