Coronavirus

Bon Bida nu ook met snelle ‘Fit2Fly’ COVID Tests

Kralendijk- Gezondheids Centrum Bon Bida biedt nu ook een snellere verwerking van afgenomen Covid-tests, door te investeren in eigen machines.

Bon Bida Bonaire startte als eerste met het grootschalig afnemen van COVID-testen op Bonaire, vooral voor reizigers. “Na aanvankelijk klein te zijn gestart is er zeer snel opgeschaald om aan de vraag te kunnen voldoen van de lokale gemeenschap, de gasten van de hotels en andere toeristen op Bonaire”, aldus directeur Robert Smaal.

Door ondercapaciteit op Bonaire werd in eerste instantie samen gewerkt met geaccrediteerde laboratoria van zowel Aruba als Curaçao.  De afgelopen maanden werden al ruim duizend mensen geholpen die anders niet konden reizen voor het werk, familiebezoek of ontspanning.

Sneller en goedkoper

Door te investeren in eigen PCR-verwerkingsmachines, kan Bon Bida nu sneller en efficiënter werken. Dit leidt tot lagere kosten en een snellere verwerkingstijd.

 Een ander positief effect van de investeringen door het gezondheidscentrum is dat er 15 nieuwe werkplekken zijn gecreëerd op de arbeidsmarkt van Bonaire. “Door het lokale karakter spreken onze medewerkers van het testcentrum 6 talen. Hierdoor gebeurt het reserverings- en afnameproces op een prettige en laagdrempelige manier”, zegt Smaal over de aangeboden service.

Het testcentrum zal onderdeel worden van Med Care Bonaire.

Deel dit artikel