Nieuws van Bonaire

Politieagenten bekogeld, beledigd en bedreigd

Controles KPCN naleving noodmaatregelen

KRALENDIJK – De politie op Bonaire heeft een zware nacht achter de rug. Na melding van brand stuitte de agenten op een groepje mannen dat beledigingen uitte en met stenen begon te gooien. Dit resulteerde in een gevecht.

Zaterdag 27 maart even na middernacht kwam een brandmelding binnen in een mondi aan de Kaya Nikiboko Noord. Ter plaatse werd de patrouille geïnformeerd dat er 5 mannen werden gesignaleerd in de omgeving van de Kaya Macario Sint Jago.

Ter hoogte van de Kaya Klafir werd de dienstauto met stenen en sinaasappels bekogeld. Ook werden er beledigingen geuit richting de politie. Dit werd gedaan door de 5 mannen vanaf het erf van een woning aan de Kaya Klafir. De politie wilde overgaan tot aanhouding waarop de mannen tot een gevecht overgingen.

Een van de agenten loste een waarschuwingsschot zodat er ruimte ontstond om assistentie te vragen. Bij aankomst van de extra patrouilles ging het gevecht door. Uiteindelijk zijn de mannen aangehouden. De mannen met initialen D.J.G.K. van 20 jaar, J.M. van 23 jaar, J.L.M. van 32 jaar, Y.K.M.F. van 20 jaar en J.M.O. van 19 jaar zijn aangehouden wegens openlijk geweldpleging, geweld, bedreiging en verzet tegen een ambtenaar in functie, het niet voldoen aan vorderingen van de politie, belediging van een ambtenaar in functie, mishandeling met voorbedachte rade en mishandeling met een wapen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo