Nieuws van Bonaire

Weekendcijfers Covid-19 op Aruba, Bonaire en Curaçao

De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao hebben net als bijna alle andere landen ter wereld te maken met het coronavirus. In dit artikel vind je een actueel overzicht van het aantal positief geteste mensen per eiland. Daarnaast lees je het aantal nieuwe, positief getesten per dag en het aantal positief geteste mensen dat is opgenomen in het ziekenhuis.

Bonaire

Op Bonaire zijn er sinds afgelopen woensdag 136 actieve gevallen bij gekomen. Een stijging van ruim 41 procent in nog geen week tijd. Ook zijn er de afgelopen dagen drie mensen overleden die positief getest waren. Het totaal aantal doden sinds het begin van de crisis komt daarmee op negen te staan.

Rocargo

Gisteren zijn er 98 mensen getest en van 47 mensen was het resultaat positief.

Het ziekenhuis op Bonaire loopt vol, er liggen nu acht personen die positief getest zijn. Drie van hen liggen op de afdeling intensieve zorg. Ook zijn er vier personen die positief getest zijn overgebracht naar het ziekenhuis op Curaçao en één iemand naar Aruba. Er liggen nu in totaal 13 Bonairianen, die positief gestest zijn, in het ziekenhuis. Zes mensen zijn weer hersteld.

Bonaire heeft nu 464 actieve gevallen. Drie van hen zijn bezoekers van het eiland.


Aruba

Vlak voor het weekend is er wederom iemand overleden op Aruba die positief getest was. Hiermee komt het aantal doden sinds het begin van de crisis op 82 te staan. Het aantal actieve gevallen op het eiland is sinds afgelopen woensdag met 110 mensen toegenomen. Een stijging van 34 procent in slechts een paar dagen tijd.

Op Aruba zijn gisteren 554 mensen getest. Vijftig mensen hiervan zijn positief getest.

In het ziekenhuis op Aruba liggen nu 36 mensen die positief getest zijn. Elf van hen liggen op de intensive care. Ook zijn er weer dertig mensen hersteld.

Aruba heeft nu 437 actieve cases, 57 van hen zijn bezoekers van het eiland.


Curaçao

Curaçao heeft sinds zaterdag meer dan duizend actieve cases. Het aantal actieve gevallen is sinds afgelopen woensdag (611 actieve gevallen) met 88 procent gestegen. Ook zijn er op het eiland de afgelopen dagen wederom twee mensen overleden die positief getest waren. Hiermee komt het totaal aantal doden sinds het begin van de crisis op 24 te staan.

Gisteren zijn er 628 mensen getest. In 158 gevallen was de testuitslag positief.

In totaal liggen er nu 23 mensen in het ziekenhuis van wie tien patiënten op de intensive care. Ook zijn er weer acht corona-patiënten genezen.

Er liggen nu vier Bonairianen in het ziekenhuis op Curaçao (CMC), van wie twee op de intensive care.

Het totaal aantal actieve cases op Curaçao is nu 1149.

Deel dit artikel