Nieuws van Bonaire

Reizen van Bonaire naar Curaçao en terug, wat zijn de regels en beperkingen?

Reizen van Bonaire naar Curaçao en terug, wat zijn de regels en beperkingen?

KRALENDIJK – Wil je voor je werk een bezoek brengen aan je klanten op Curaçao of wil je familie of vrienden bezoeken? Of wil je er gewoon even tussenuit? In dit artikel lees je wat de regels en/of beperkingen van reizen van Bonaire naar Curaçao en terug zijn op dit moment. De regels worden regelmatig gewijzigd, laat je vooraf goed informeren.

Van Bonaire naar Curaçao
Bonaire is voor Curaçao op dit moment een laag risicoland. Reizigers van Bonaire naar Curaçao hoeven geen antigeentest (sneltest), NAAT-test of een PCR-test te doen. Wel moeten reizigers de Passenger Locator Card (PLC) invullen. Dit kan online via www.dicardcuracao.com. Voor meer informatie en de meest actuele reisregels voor reizen naar Curaçao, kijk op de website van de overheid van Curaçao: www.gobiernu.cw

Van Curaçao naar Bonaire
Wanneer je van Curaçao naar Bonaire reist gelden er regels. Iedereen van 13 jaar en ouder moet een negatief PCR-testresultaat (niet ouder dan 72 uur) of een negatief NAAT-testresultaat (niet ouder dan 24 uur) overleggen. Deze test moet op Curaçao zelf zijn afgenomen. Ook al ben je binnen 72 uur weer terug op Bonaire. Als je naar Bonaire reist, moet je een PCR-test tonen van buiten het eiland. Zowel bij vertrek op Curaçao als bij aankomst op Bonaire wordt hierop gecontroleerd. Een antigeentest is niet nodig.

Daarnaast moet je uiterlijk 72 uur, maar niet later dan 48 uur, voor vertrek naar Bonaire een Gezondsheidsverklaring van de afdeling Publieke Gezondheid op Bonaire invullen. Deze verklaring kun je downloaden via www.bonairepublichealth.org. Voor meer informatie en de meest actuele reisregels voor reizen naar Bonaire, kijk op de website van de overheid van Bonaire: www.bonairecrisis.com.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo