Luchtvaart & Reizen

Ook bij dagtrips: Weer PCR vereist voor vliegen naar Bonaire

Bij het verhoogde risico hoort ook weer een PCR testverplichting voor alle reizigers naar Bonaire -inclusief inwoners.

KRALENDIJK- Vanaf maandag 8 maart moeten passagiers die vanuit Curaçao naar Bonaire vliegen weer een negatieve PCR-test kunnen overleggen.

De maatregel houdt verband met het door gezaghebber Rijna afgekondigde risico-niveau 5.

Sinds enkele weken hoefden inwoners die naar Curaçao reisden voor een dagtrip of voor één dag en één nacht geen PCR test meer te doen. Dat gold ook omgekeerd voor reizigers die kort van Curaçao naar Bonaire reisden.

Hoog risico

Reizigers uit zogenaamde hoog risico landen kunnen ook nog altijd naar Bonaire afreizen, maar bij hen geldt een dubbele testverplichting. Naast een negatief PCR testresultaat van maximaal 72 uur oud, moeten reizigers uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Latijns-Amerika maximaal vier uur vóór vertrek ook een antigeentest ondergaan met een negatief resultaat om in te mogen stappen.


Lees ook:

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo