Advertentie

Ruim alles op waar water in kan blijven staan in uw tuin en omgeving

Ruim alles op waar water in kan blijven staan in uw tuin en omgeving!

Dengue, Chikungunya en Zika worden overgedragen door één soort mug, de Aedes aegypty, ook wel de Dengue mug genoemd.  Deze mug leeft vooral in huizen en tuinen van mensen. De vrouwtjesmug  prikt mensen om bloed op te kunnen zuigen die zij nodig heeft om haar eitjes in haar lichaam te voeden. Daarna zoekt zij voorwerpen met water erin  om haar eitjes daar te leggen. De denguemug heeft een sterke voorkeur voor  voorwerpen met gladde wanden en helder water. 

De Afdeling Publieke Gezondheid van het Openbaar Lichaam Bonaire roept daarom iedereen op om alle voorwerpen in huis, tuin en omgeving die water (kunnen) bevatten zoals plastic bakjes, autobanden, flessen, etensbakjes, dopjes, vazen en schotels voor plantenbakken te legen en op te ruimen. 

Heeft u regenbakken, tonnen of emmers om regenwater op te vangen voor planten of dieren, dan moet u deze goed afsluiten voor muggen. Dit kan bijvoorbeeld met een doek of muggengaas met een elastische band er om heen. Ook kunt u contact opnemen met de Sectie Vector Controle voor advies en het laten behandelen van regenbakken en tonnen.

Lees ook:


Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo