Nieuws van Bonaire

Coronavaccins onderweg naar Bonaire

Foto – KLM met KLM CEO Pieter Elbers en Staatsecretaris Paul Blokhuis

SCHIPHOL – De coronavaccins voor het Caribisch deel van het Koninkrijk zijn vandaag per KLM vertrokken naar Bonaire en Aruba. De vaccins zijn aan boord van een KLM-passagierstoestel. Alle eilanden worden deze en volgende weken bediend.

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) en Pieter Elbers, president-directeur van KLM, waren bij het vertrek aanwezig. “De eerste vaccins die alle eilanden deze week ontvangen zijn een hoopvol keerpunt op weg naar het einde van de crisis”, aldus Blokhuis. “Het transport van vandaag is bijzonder, want dit is de eerste KLM-vlucht in een reeks van vluchten naar Bonaire, Aruba, Curaçao en St. Maarten (inclusief Saba en St. Eustatius) met aan boord vaccins”, zei Elbers.

Rocargo

Dry Ice

Het Pfizer-vaccin is ingepakt met ‘dry ice’, een middel waarmee de vaccins meerdere dagen goed gekoeld blijven, mits de verpakkingen worden bewaard in een omgeving van +2 tot +25 graden Celsius. Direct na aankomst op Bonaire en Aruba worden de vaccins opgeslagen in een omgeving die op deze temperatuur kan worden gecontroleerd, aldus de KLM.

Als het vervoer verloopt zoals gepland zal er 22 februari gestart worden met vaccineren op Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo