Nieuws van Bonaire

Bonaire telt 995 lora’s

Bonaire telt 995 lora's

KRALENDIJK – Afgelopen 30 januari hebben 93 vrijwilligers, rangers van Stinapa en Echo medewerkers de jaarlijkse lora telling gehouden. Er zijn 995 lora’s geteld. Dat zijn er 233 minder dan het jaar ervoor.

“Een lager aantal betekent niet noodzakelijk dat het aantal geelvleugelamazone papegaaien afneemt, het kan soms te wijten zijn aan externe factoren zoals hevige regenval.” Aldus Julianka Clarenda, directeur van stichting Echo.

“Veel regen zorgt voor dichter gebladerte en daardoor minder zicht op de slaapplaatsen tijdens de telling. Echo voert momenteel controles uit in de hoop te begrijpen waar de lora’s zijn gebleven en welke omgevingsfactoren hebben kunnen bijdragen aan de resultaten.”

Inmiddels is de stichting gestart met het trainen van vrijwilligers voor de volgende telling die in het droge seizoen gehouden zal worden.

Deel dit artikel