Nieuws van Bonaire

Steunmaatregelen CN door Rijk voortgezet

Den Haag- De steunmaatregelen van het Rijk om de gevolgen van de Coronacrisis op te vangen op de eilanden Bonaire, St. Eustatius en Saba, worden voorlopig nog voortgezet.

Dat schrijft staatssecretaris Raymond Knops (BZK) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Rocargo

“Voor Caribisch Nederland blijft het uitgangspunt gelden dat voor Caribisch Nederland een vergelijkbare benadering wordt gekozen als voor Europees Nederland. Het volgen van de Europees Nederlandse systematiek werkt in de regel goed voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba, omdat veel steunmaatregelen mee-ademen met de noodzakelijke compensatie”, schrijft Knops aan de Kamer.

Zorgelijk

Knops meldt ook aan de Tweede Kamer, dat de economische situatie op de eilanden zorgelijk blijft. “De actuele economische situatie van Caribisch Nederland blijft zorgelijk. De strenge inreismaatregelen gecombineerd met de wereldwijd sterke vermindering van reisbewegingen zorgen ervoor dat er nog steeds maar een fractie van het aantal toeristen op Bonaire verblijft ten opzichte van de situatie van een jaar geleden”.

Knops legt uit dat de nieuwe maatregelen, zoals de antigentest die nu is vereist al heeft geleid tot annulering van geplande bezoeken uit de Verenigde Staten en zij mogelijk ook nog gaat leiden tot een terugloop van het aantal bezoekers uit Nederland.

Verlenging

De huidige situatie in Caribisch Nederland geeft volgens Knops aanleiding om ten aanzien van de tijdelijke subsidieregeling loonkosten en inkomstenverlies, de subsidieregeling Tegemoetkoming Vaste Lasten BES (TVL BES) en het uitstel van belastingbetaling ook voor Caribisch Nederland maatregelen door te trekken naar het tweede kwartaal van 2021.


Lees ook:

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo