Nieuws van Bonaire

Coronamaatregelen Bonaire opnieuw met een week verlengd

Kralendijk – De coronamaatregelen van 28 januari blijven in ieder geval nog een week geldig. Zo heeft gezaghebber Edison Rijna verklaard.

“Aan de ene kant blijven de besmettingen nog steeds dalen. Je zou dan denken dat de maatregelen soepeler kunnen worden. Maar aan de andere kant is het aantal besmettingen nog hoog voor Bonaire, en zijn er drie mensen in het ziekenhuis opgenomen. De druk op de zorg is groot. Daarom heb ik besloten dat de maatregelen voorlopig hetzelfde blijven. Als het aantal besmettingen deze en volgende week blijft dalen, kunnen we de maatregelen misschien soepeler maken. Maar dat moeten we nog afwachten,” zo heeft de gezaghebber verklaard.

Alleen voor dringende zaken naar Aruba reizen

Rijna verklaarde ook dat hij de situatie op Aruba op de voet volgt. “Zoals bekend zijn er op Aruba vijf gevallen van het gewijzigde Britse coronavirus. Na overleg met Publieke Gezondheid, PG, is er besloten  reizigers te adviseren om alleen voor dringende zaken naar Aruba te reizen. We weten niet hoe de situatie zich op het zustereiland zal ontwikkelen. Daarom moeten we voorzichtig zijn.” 

Bij het openbaar lichaam Bonaire zijn de afgelopen dagen veel vragen binnen gekomen over de antigeentest. De antigeentest is een snel test. Deze moet vier uur voor vertrek worden afgenomen. Deze sneltest, de PCR  test, en de gezondheidsverklaring van Publieke Gezondheid, zijn nu verplicht voor reizigers uit hoog risicolanden die naar Bonaire komen. 

De hoog risicolanden zijn onder andere de Verenigde Staten, Canada, de Dominicaanse Republiek en alle passagiers uit Zuid-Amerika.

Reizigers uit Nederland die naar Bonaire komen, zijn waarschijnlijk vanaf 10 februari verplicht om de PCR test en de antigeentest voor vertrek te doen. Ook moeten ze voor vertrek de gezondheidsverklaring van PG invullen.

Deel dit artikel