Nieuws van Bonaire

Binnenkort verplichte PCR test en antigeentest voor reizigers van Nederland naar Bonaire

Binnenkort verplichte PCR test en antigeentest voor reizigers van Nederland naar Bonaire

Kralendijk- Reizigers die vanuit Nederland naar Bonaire vliegen moeten binnenkort verplicht een PCR test en een antigeentest doen voor vertrek. Deze voorwaarden gelden ook voor  reizigers uit hoogrisicolanden als de VS en Canada die naar Bonaire vliegen.

Nederland stelt vanaf 23 januari 2021 een vliegverbod in voor het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika, omdat in die landen veel besmettingen zijn met het gewijzigde coronavirus. Het vliegverbod voor die landen geldt ook voor vluchten naar Bonaire.

Passagiers uit Bonaire die naar Nederland reizen hoeven geen PCR test en antigeentest voor vertrek te doen, voor Nederland is het eiland een laag risicogebied.

Het duurt waarschijnlijk twee weken voordat de voorwaarde van een antigeentest voor reizigers uit Nederland naar Bonaire wordt ingevoerd. Dit komt omdat de wet, de ministeriële regeling eerst moet worden aangepast. En dat neemt ongeveer twee weken in beslag.  

Reizigers uit Nederland naar Bonaire moeten maximaal 72 uur voor aankomst op het eiland de PCR-test doen en maximaal vier uur voor vertrek de antigeentest. Ze moeten uiterlijk 72 uur en niet later dan 48 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring van de afdeling Publieke Gezondheid PG, invullen. 

Voor passagiers uit Curaçao, Aruba en Sint Maarten die naar Bonaire gaan, verandert er niets. Ze moeten nog steeds uiterlijk 72 uur voor aankomst op Bonaire een PCR-test doen en de gezondheidsverklaring van PG digitaal invullen.

Passagiers uit Saba en Sint Eustatius die naar Bonaire reizen, hoeven alleen de gezondheidsverklaring van  PG digitaal in te vullen onder de voorwaarden die daarvoor gelden. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo