Politie & Justitie

Politie Bonaire verricht aanhouding tegen organisator verjaardagsfeest

Politie verricht aanhouding tegen organisator feest voorafgaand aan explosie Coronabesmettingen
Screenshot uit Facebookvideo van het feest

Kralendijk- Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) heeft maandagmiddag op Bonaire de man N.E. aangehouden op verdenking van de bepalingen van de geldende noodverordening in het kader van de Coronamaatregelen.

E. organiseerde op 26 december een groot feest op zijn knoek, waarbij veel mensen besmet raakten met het Covid-19 virus. De roep om op te treden tegen E. was de afgelopen dagen steeds luider te horen op het eiland.

Kort voor het weekeinde maakte de gezagsdriehoek ook bekend dat de tijd van ‘pappen en nathouden’ voorbij was en dat zij zou overgaan tot hardere actie om samenscholing of (illegale) feesten tegen te gaan.

Nadat de politie groen licht had gekregen voor de aanhouding van het Openbaar Ministerie, ging zij direct tot aanhouding over.

Volgens de woordvoerder van KPCN is niet uitgesloten dat de politie nog meer aanhoudingen zal doen in deze zaak.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo