Luchtvaart & Reizen

Drukte van belang op luchthaven Bonaire

Op zondagmiddag waren twee toestellen van de KLM te zien op Bonaire International Airport; iets dat niet al te vaak voorkomt. Foto: Harald Linkels

Kralendijk- Op zondagmiddag was het een drukte van belang op de Flamingo Luchthaven met Bonaire met onder andere twee KLM-toestellen, regeringsvliegtuig PH-GOV en Divi Divi Air.

Op zaterdag ontkende gezaghebber Edison Rijna tegenover de lokale pers dat het momenteel op het eiland drukker zou zijn dan normaal. Volgens de gezaghebber zijn bezoekersaantallen redelijk ingezakt, nadat Nederland opriep alleen nog maar noodzakelijke reizen uit te voeren.

Naast de KLM vliegt ook Tui heen en weer tussen Amsterdam en Bonaire, veelal met een tussenstop op Curaçao of Aruba. Bonaire is momenteel één van de weinige bestemmingen waar reizigers voor de terugreis naar Nederland nog geen PCR-test hoeven te ondergaan.

Balans

Gezaghebber Rijna zei tijdens de persconferentie op zaterdag dat het eiland steeds zocht naar een balans tussen enerzijds economische activeit die toerisme met zich meebrengt en anderzijds de bescherming tegen verspreiding van het Coronavirus.

Hoewel soms met wantrouwen wordt gekeken naar bezoekers uit met name Nederland, gaf GGD arts Marian Luinstra-Passchier gisteren aan dat besmettingen momenteel lokaal plaatsvinden in de kring van familie en vrienden.


Lees ook:

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo