Nieuws van Bonaire

Curaçao winnaar van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival Caribbean 2020


Kralendijk – De winnaar van de beste kinderrechtenfilm is de Emmanuel School op Curaçao. De film gaat over het belang van familie voor kinderen en vooral het belang van kinderen om contact met beide ouders te onderhouden.

Afgelopen zaterdag vond de finale plaats. Het was de tweede keer dat het festival op de Caribische eilanden werd georganiseerd.

Deelnemers van Bonaire, Curaçao, Aruba, Saba en Sint Maarten waren virtueel aanwezig. In een anderhalf uur durende live-uitzending werden alle films van de eilanden vertoond.

Zowel de korte kinderrechtenfilms op basis van een script ingediend door Saba, Bonaire, Curaçao, Aruba en St. Eustatius en daarnaast, speciaal voor deze editie, de films van St. Maarten en Sint. Eustatius waarbij de kinderen hun kinderrechtentekeningen uitlegden.

Aandacht voor kinderrechten blijft onverminderd belangrijk. Niet alle kinderen op het eiland weten wat hun rechten zijn. Pas als kinderen deze rechten kennen, kunnen ze hiervoor opkomen. Door de organisatie van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival wordt er op een creatieve manier een platform geboden om aandacht te geven aan de kinderrechten.

De winnende films zijn te bekijken op de UNICEF Kinderrechten Filmfestival Facebook pagina: https://facebook.com/unicef.filmfestival


Lees ook:

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo