Nieuws van Bonaire

Eilandsraad Saba keurt verordening eenmalig gebruik van plastic goed

Eilandsraad Saba keurt verordening eenmalig gebruik van plastic goed
De eilandverordening om eenmalig plastic te verbieden werd op 21 oktober behandeld in het Centraal Comité van de Eilandsraad, gevolgd door de formele goedkeuring de volgende dag.

SABA – De eilandsraad van Saba heeft unaniem ingestemd met de eilandsverordening om eenmalig plastic te verbieden. Bedrijven krijgen vier maanden de tijd om naar alternatieven te zoeken voordat de verordening in werking treedt.

Op 1 januari 2021 begint het verbod op plastic tassen, gevolgd door het verbod op andere plastic artikelen voor eenmalig gebruik in de maanden daarna. Andere producten, behalve voedselcontainers, volgen op 1 mei 2021.

Voedselcontainers zijn het laatste product dat wordt verboden, op 1 oktober 2021. De reden hiervoor is dat vergelijkbare kwaliteitsalternatieven voor voedselverpakkingen moeilijker te vinden zijn dan voor de andere producten op de lijst. Restaurant eigenaren hebben voldoende tijd nodig om verschillende producten te testen en een geschikte oplossing te vinden voordat ze de plastic en piepschuimverpakkingen volledig elimineren.

Op Bonaire werd in 2018 al de motie aangenomen en vorig jaar werd de intentieverklaring getekend, maar een verbod bleef tot op heden uit.


Lees ook:


Deel dit artikel