Nieuws van Bonaire

Natuurorganisaties Caribisch gebied maken zich zorgen om geld door Covid

Foto – Kerenza Rannoubezoek 2018

Kralendijk – Prinses Beatrix kreeg afgelopen week een update over de staat van de natuurbeheerorganisaties van het Caribisch deel van het Koninkrijk tijdens de COVID19-pandemie. Zij ontving dit als beschermvrouwe van de organisatie Dutch Caribbean Nature Alliance.

De beheerorganisaties van beschermde natuurgebieden zijn zwaar getroffen door de wereldwijde pandemie. Het gaat om de parken Fundacion Parke Nacional Aruba (FPNA), STINAPA Bonaire, CARMABI Curaçao, STENAPA St. Eustatius, de Saba Conservation Foundation (SCF) en de Sint Maarten Nature Foundation.

Rocargo

De kans bestaat dat de natuurbeheerorganisaties hun activiteiten moeten minderen of stopzetten. Alle natuurparken hebben een aanzienlijke daling van hun inkomen gezien. Dit door zowel het verdwijnen van de gebruikerstarieven, als door het feit dat eilandelijke overheden, Rijksoverheid en Koninkrijksregering weinig rekening houden met structurele financiering voor de uitvoering van hun kritieke werk.

DCNA wil bereiken dat tijdens discussies over liquiditeitssteun en financiële steunpakketten ook overwogen wordt om de continuïteit van het beheer van beschermde gebieden in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op te nemen.


Lees ook:

Deel dit artikel