Nieuws van Bonaire

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

Den Haag – Het kabinet heeft vandaag besloten het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021. De steunmaatregelen zijn vergelijkbaar met die in Europees Nederland, maar aangepast aan de lokale situatie.

De coronacrisis heeft een enorme impact op de samenleving van Caribisch Nederland. Ook in economische zin zijn de drie eilanden zwaar getroffen. De toeristische sector waar een groot deel van de economie op drijft, is tot stilstand gekomen. Feitelijk zijn Saba en Sint Eustatius al zes maanden afgesloten van de buitenwereld.

Lees verder op Koninkrijk.nu


Lees ook:

Deel dit artikel