Nieuws van Bonaire

Belastingdienst bezoekt bedrijven voor controle loonheffing

Belastingdienst bezoekt bedrijven voor controle loonheffing

Kralendijk – Belastingdienst Caribisch Nederland laat weten per 1 oktober a.s. bedrijven te bezoeken om te controleren of de gegevens die voor de loonheffing zijn opgegeven, overeenkomen met de in het bedrijf werkzame personen. Aan de aanwezige medewerkers zal worden gevraagd zich te legitimeren.

Zo kan gecontroleerd worden of deze medewerkers door hun werkgever zijn aangemeld voor de loonheffing. Er wordt niet van tevoren  aangekondigd welk bedrijf wanneer bezocht wordt.

De Belastingdienst Caribisch Nederland benadrukt dat veel bedrijven zich netjes aan de regels houden. Maar er zijn ook ondernemers die nalaten om aan hun verplichtingen te voldoen. Dit heeft  een negatief effect op de maatschappij. 

Daarnaast zal het ook degenen die wel aan hun verplichtingen voldoen benadelen; denk hierbij aan oneerlijke concurrentie. Dit is niet alleen slecht voor de specifieke bedrijfsbranche maar voor de hele gemeenschap.


Lees ook:

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo