Nieuws van Bonaire

MBO Bonaire is schooljaar 2020/2021 gestart met de nieuwe ICT-opleidingen!

Kralendijk – Op dinsdag 25 augustus zijn achttien studenten van start gegaan met het introductieprogramma van de nieuwe ICT-opleidingen op niveau 3 en 4. Deze eerstejaars studenten volgen een driejarige BOL-opleiding. Zij zullen vijf dagen per week naar school gaan en stage lopen bij verschillende bedrijven en instellingen op Bonaire. Een stage in Nederland hoort aan het einde van de opleiding ook tot de mogelijkheden!

In een volledig gerenoveerd praktijkgebouw met prachtige faciliteiten werden de eerste praktijkopdrachten uitgevoerd onder leiding van ervaren docenten van ROC Mondriaan uit Nederland. Deze docenten waren speciaal op uitnodiging van RCN en MBO Bonaire naar het eiland gekomen om de ICT-lokalen in te richten en de nieuwe praktijkdocenten die veel al werkzaam zijn bij RCN, goed te instrueren en te begeleiden bij de start van het schooljaar.

ROC Mondriaan is een belangrijke samenwerkingspartner voor MBO Bonaire. Vanuit Nederland zal de ondersteuning van het onderwijsteam verder plaatsvinden en een paar uren per week zullen er ook online lessen gegeven worden.

Op vrijdag 28 augustus waren vertegenwoordigers van de bedrijven en instellingen die een bijdrage hebben geleverd bij de totstandkoming van deze opleidingen, uitgenodigd voor een sneak preview. De genodigden waren zeer onder de indruk van de faciliteiten en spraken hun waardering uit voor de manier waarop de verschillende partijen hebben samengewerkt om de start van deze belangrijke opleidingen voor elkaar te krijgen.

De BBL-opleiding zal op 23 september starten. De verwachting is dat er ongeveer zestien studenten zullen zijn die werken en leren gaan combineren. Nog niet alle geïnteresseerde studenten hebben een baan, dus de komende dagen zullen zij actief op zoek gaan naar een nieuwe werkgever.


Lees ook:

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo