Nieuws van Bonaire

Luchthaven Bonaire ontvangt vliegtuigen uit Puerto Rico

Een aantal vliegtuigen van Seaborne uit Puerto Rico zijn sinds woensdagmiddag op Flamingo Airport in veiligheid gebracht. Foto – Falki Aviation Bonaire

Kralendijk – De luchthaven van Bonaire BIA laat deze dagen vliegtuigen toe die afkomstig zijn uit Bovenwindse eilanden van de Antillen. Het gaat om vliegtuigen afkomstig uit eilanden die niet in de ‘air-bubble’ zitten, dus landen met veel risico voor besmetting met het coronavirus. Alleen de bemanning is aan boord van de vliegtuigen. 

Er wordt een uitzondering gemaakt voor deze vliegtuigen om te voorkomen dat ze beschadigd raken door het noodweer dat nu de bovenwinden nadert. Zoals in de noodverordening staat die vanaf deze maand geldig is, worden er geen passagiers toegelaten uit hoog-risico landen. Dit om besmetting met het coronavirus te voorkomen. 

Op de luchthaven BIA worden de komende dagen vijf vliegtuigen uit Puerto Rico verwacht. Puerto Rico wordt als een hoog-risico land gezien en daarom gaan alle bemanningsleden op eigen kosten in verplichte quarantaine op een centrale locatie. Zo wordt voldaan aan de eisen van de noodverordening.   

Boten

De zeehaven van Bonaire biedt dezelfde mogelijkheid aan eigenaren van boten die voor het noodweer willen vluchten. Voor hen geldt dezelfde regels als de bemanning van vliegtuigen. Ze moeten ook 14 dagen in quarantaine. Zodra het noodweer voorbij is gaan de vliegtuigen en de boten terug naar het land van herkomst.  


Lees ook:

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo