Luchtvaart & Reizen

Luchthaven Bonaire: Klantvriendelijkheid en behulpzaamheid sterkste punten

Veel respondenten zijn positief over de klantbeleving op Bonaire International Airport. Foto: ABC Online Media.

Kralendijk- De twee punten waar de Flamingo luchthaven het sterkste scoort zijn de klantvriendelijkheid en de behulpzaamheid. Dat blijkt uit een online enquête die werd gehouden door de Nederlandse VWO-scholier Mees van Winssen.

Van de 715 respondenten omschrijft 77,2% de klantvriendelijkheid op de luchthaven tussen voldoende en uitstekend, waarbij 46,9% deze zelfs beoordeelt als ‘ruim voldoende’ of ‘uitstekend’.

Als het gaat om de behulpzaamheid van medewerkers op de luchthaven, dan omschrijft 75,4% van de respondenten tussen voldoende en uitstekend, met 40.3% die de behulpzaamheid omschrijft als ‘ruim voldoende’ of ‘uitstekend’.

Sterren

De enquête vroeg respondenten ook aan te geven hoeveel sterren zij de luchthaven in haar totaliteit zouden geven. Hierbij kon worden gekozen tussen 1 ster (zeer zwak) en 10 sterren (zeer sterk). De respondenten beoordelen de luchthaven gemiddeld met 6,2 sterren, hoewel 7 sterren de meest gegeven beoordeling is.

Winkelaanbod en duurzaamheid

Toch zijn er ook punten waar de respondenten minder positief over zijn. Het winkelaanbod op de luchthaven wordt door respondenten als het minst overtuigende punt genoemd. 51% van de respondenten noemt het winkelaanbod ‘zeer slecht’ of ‘onvoldoende’.

Een ander punt waarop Bonaire International Airport (BIA) niet goed scoort zijn de toekomstbestendigheid en de duurzaamheid. 34,6% beoordeelt de toekomstbestendigheid als ‘zorgwekkend’ of ‘onvoldoende’. Daarnaast vindt 24,4% de duurzaamheid van de luchthaven ‘zorgwekkend’ of ‘onvoldoende’.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo